Trwa VI edycja Festiwalu Smaków
2016-05-28 12:00:00
bk
Miody, piwa, sery, wędliny, pieczywo a nawet sushi – to tylko niektóre ze specjałów jakie przygotowali wystawcy na najsmaczniejszym festiwalu. Impreza potrawa dwa dni na ul. Niecałej.
Na stoiskach zaprezentują się przysmaki z naszego regionu, ale też z innych zakątków kraju oraz spoza Polski.
Wśród produktów, dostępnych podczas festiwalu, wymienić można austriackie, długo dojrzewające sery, chleby na miodzie, tradycyjne wędliny z Podlasia, wyroby litewskie, oryginalną grecką chałwę, duży wybór ziół, oleje tłoczone za zimno, czy oryginalną turecką Baklavę.
W sobotę, 28 maja, stoiska będą dostępne w godz. 10.00 – 20.00, natomiast w niedzielę, 29 maja, w godz. 10.00 – 18.00.
Jeśli spodobał Ci się nasz artykuł,
wrzuć nam coś do kapelusza :)
Wdzięczny Zespół Calisia.pl