"Gęsina na Św. Marcina" w restauracji Hotelu Kristoff

2017-11-21 07:00:00 reklama@calisia.pl

Od 10 listopada do 3 grudnia 2017r. trwa IX edycja akcji “Gęsina na św. Marcina”, w której uczestniczy około 100 restauracji z całej Polski posiadających rekomendację Slow Food Polska.

Tradycyjnie wybierane są najlepsze restauracje w całej Polsce, które w tym okresie serwują przynajmniej 3 dania na bazie gęsiny (może to być przystawka, pierwsze lub drugie, a nawet deser. Wśród wybranych znalazła się restauracja Hotelu Kristoff, która serwuje gęsinę w różnych odsłonach.

Na tę okazję przygotowaliśmy specjalną kartę menu – wraz z dedykowanymi do niej winami – mówi dyrektor Hotelu Kristoff Agnieszka Domagała.

Przedsmakiem akcji była kolacja “4 kucharzy – 4 doznania” przygotowana przez szefów kuchni restauracji Hotelu Kristoff – Tomasza Świca i Artura Kubiaka wraz z szefem kuchni restauracji hotelu Blow Up Hall 5050 Hotel – Tomaszem Purolem, zwycięzcą V edycji TOP CHEF Polska.

Podczas kolacji na żywo można było oglądać pracę Szefów Kuchni i to, jak kreują smaki, które później widzimy na talerzach. Gościem specjalnym był Piotr Gąsowski, który zaprezentował swoją książkę “Co mi w życiu nie wyszło?”.

Program “Gęsiny na św. Marcina” będzie w tym roku wyjątkowy. W tym roku koncentruje się na starych, rodzimych rasach gęsi jak Zatorska, Kartuska, Suwalska, Garbonosa, Rypińska i inne. Każdego roku, jedna z tych ras jest szczegółowo prezentowana. W obecnej edycji najwięcej uwagi poświęcono Gęsi Suwalskiej.

Zapraszamy na video relację z wydarzenia:

Kristoff.pl

Hotel Kristoff***
Łaszków 8A, Blizanów koło Kalisza
tel. 62 760 84 00



Jeśli spodobał Ci się nasz artykuł,

wrzuć nam coś do kapelusza :)

Wesprzyj jednorazowo

Wdzięczny Zespół Calisia.pl

Przeglądaj artykuły z 16 lat istnienia portalu Calisia.pl - od 2007 roku do dziś !

Opinie użytkowników:

Te artykuły mogą cię zainteresować